Back to All Events

Schubertiade Die Cierlycke

Zoals in zovele verenigingen en cultuurorganisaties staat een nieuw werkjaar voor de deur. Het Koninklijk gemengd zangkoor Die Cierlycke uit Mortsel schiet meteen uit de startblokken en nodigt u uit voor een bijzonder concept: een Schubertiade die plaats heeft op 3 oktober 2015, om 19 u. 

Die Cierlycke neemt u mee naar het begin van de 19de eeuw en wil u de informele sfeer van het muzieksalon laten beleven. We trekken naar een aparte historische Antwerpse locatie: zaal AthenA, getuige van een grootse grandeur aan het Koninklijk Atheneum op de Rooseveltplaats. 

Het concert omvat een mengeling van ongecompliceerde solistische zang- en koorwerken, afgewisseld met pianowerk. Naast het Koninklijk gemengd zangkoor Die Cierlycke kunnen wij rekenen op Lieve Mertens, mezzosopraan en pianiste én Govaart Haché, tenor en pianist. Het geheel staat onder leiding van Tom Johnson. 

U komt het historische gebouw binnen langs de majestueuze trap, in de inkomhal wordt u verwelkomd door niemand minder dan Willem Elschot, geholpen door hostessen/leerlingen van het Atheneum. Zij begeleiden u naar de eerste verdieping, naar een ongekende parel binnen dit historische pand: zaal AthenA, een tiental jaar geleden geteisterd door brand. Het drama, de ruïne die de brand achterliet, is nog zichtbaar. De muren zijn doordrenkt van verhalen die in AthenA's schoot ontstaan zijn. Dit roemrijke verleden is nu het decor voor de kunst, de wetenschap en het vrije woord. De indrukwekkende allure van het interieur dat verwoesting transformeerde tot een esthetisch hoogstandje, de vele geschiedenissen die er plaatsvonden en bovenal de kunst van wereldniveau die je er kan bezichtigen, maken van Zaal AthenA een must-see. Hoogtepunt is het werk 'München', van Luc Tuymans. 

In de zaal verwelkomen wij u met een aperitief. Na een kort muzikaal intermezzo wordt u uitgenodigd aan tafel voor een kaas- en wijnfestijn. Na dit kaasdiner gaat het concert pas echt van start. We sluiten het concert af met dessert en koffie. Net zoals Schubert en zijn tijdgenoten het zelf zo vaak hebben beleefd. 

Na het concert is er ruim gelegenheid om de koorleden te kunnen ontmoeten en er samen een gezellig einde van de avond van te maken. 

Wat moet u doen om dit event te kunnen meemaken? 

Ofwel neemt u contact op met één van de koorleden van Die Cierlycke. 

Ofwel neemt u telefonisch contact op met het secretariaat van Die Cierlycke. 

Ofwel stuurt u een mail naar onderstaand e-mail adres. 

Volgende informatie is belangrijk om een vlot verloop van uw reservatie te garanderen: 

- vermeld zeker uw naam en het aantal personen waarvoor u kaarten wenst te bestellen; 

- indien u een tafel wil delen met vrienden of familie doet u er goed aan om de bestelling in 1 geheel te laten gebeuren; 

- indien andere tafelgenoten afzonderlijk kaarten bestellen is het belangrijk hun naam meteen bij uw bestelling op te geven samen met het aantal personen. Wij voorzien tafels van 9 personen. 

Dit concert bijwonen kost 40 € per persoon (concert, aperitief, kaasmaaltijd, wijn, dessert en koffie inbegrepen). 

Kaarten besteld via de koorleden worden meteen ook aan hen afgerekend. 

Kaarten besteld via e-mail of telefonisch op het secretariaat kunnen betaald worden via overschrijving. 

Opgelet: laatste datum van betaling : 29 september 2015. 

Het secretariaat: 

Via e-mail: jef.vandevelde@telenet.be 

Telefonisch: 0475/ 69 72 05 of 03/ 440 53 95 

Wij hopen u te mogen begroeten op 3 oktober 2015, om 19 uur, in zaal AthenA te Antwerpen,

Earlier Event: September 30
bezet
Later Event: October 10
Bezet