Back to All Events

Opening Zaal Athena


Op 16 mei 2014 werd Zaal AthenA officieel geopend.

Tijdens de persconferentie spraken achtereenvolgens Karin Heremans - Directrice Koninklijk Atheneum, Rutger Steenmeijer- Architect, Luc Tuymans, Carl De Pauw - Directeur MAS en Schepen Philip Heylen.

Tijdens de feestelijke avondopening werden 350 gasten getrakteerd op een inhoudelijk sterk programma waarin verleden en toekomst op originele wijze met elkaar verweven werden.

De kunstwerken 'Munchen' van Luc Tuymans en het gerestaureerde kunstwerk 'De Allegorie van de Faam' van Franz Vinck werden onthuld.   

Als sprekers verwelkomden we Marc Schillemans, Burgemeester Bart De Wever, Raymonda Verdyck (Afgevaardigd Bestuurder GO!), Dirk Jacobs (Hoogleraar Sociologie ULB), Luc Tuymans, Luc Van Praet (Directeur de! Kunsthumaniora), Paul Scheffer (Hoogleraar Europese Studies TiU), Paul Cliteur (Rechtsgeleerde en filosoof) en Dirk Verhofstadt (Prof. Media en ethiek UGent).

Leerlingen uit alle leerjaren stonden tijdens dit evenement voor de klas. Ze werkten onder professionele begeleiding 20 eigen projecten uit en lieten de bezoekers op eigenzinnige manier kennis maken met techniek, wetenschap, kunst, taal, muziek en andere schooldomeinen, vaak interactief, steeds vanuit het perspectief en concept van de leerlingen. 

Prof Dirk Jacobs van ULB sprak over de toekomst van het onderwijs, excellentie en gelijke kansen. Dirk Verhofstad, Prof. Media en Ethiek, Ugent, modereerde een debat tussen Paul Cliteur, rechtsgeleerde en filosoof en Paul Scheffer, Hoogleraar Europese studies TiU en maker van de film Land of Promise, die zo 18 mei op het Koninklijk Atheneum werd vertoond. Ze gingen in dialoog over pluralisme, religie en zingeving op school. 

De presentatie was in handen van de sympatieke oud-leerlingen Arne Francq en Youssra Tammoh.

Bekijk hier het volledige programma